2016 Yatırım Fırsatı: Torbalı

Neden Torbalı’da Yatırım Yapmalıyım?

  1. İzmir’in gün geçtikçe değerlenen bölgesi Torbalı, yaklaşık 200.000 kişiye ev sahipliği yapmaktadır ve Türkiye’de vergi rekortmeni olan 100 firmadan 13’ünü kendi sınırları içinde barındırmaktadır. Bu firmalar içinden Philip Morris SA, JTI Tütün Ürünleri, Doritos Gıda, Alfemo Mobilya, Super Fresh Gıda, Dr.Oetker Gıda, Tukaş markaları ve fabrikaları Torbalı’da hizmet veren en bilinen ve önde gelen firmalardır.
  2. Çok yakın zamanda hayata geçecek olan İzmir-Torbalı Metro hattı ile Torbalı, İzmir’in birçok ilçe ile bağlantısı sayesinde şehir merkez ile iç içe bir yaşama başlayacaktır.
  3. Yeni yatırımların yapılacağı bölgelerden biri olan Torbalı, ihtiyaca yönelik pek çok yeniliğe ev sahipliği yapacaktır. (hastahane, okul, üniversite, ulaşım) Örneğin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı merkezinin 1970’lerden kalma içme suyu şebekesini baştan sona yeniliyor.
  4. Torbalı Organize Sanayi Müdürlüğü ve İzmir Pancar Organize Sanayi Bölgesi’nin Torbalı’da bulunması iş gücü hacmini göstermektedir. Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Torbalı Ticaret Odasınca kurulan Torbalı OSB’de imar planları tamamlandı, alt yapı inşaatlarına başlanıyor. 43 fabrika için temeller atılmaya başlanıyor.
  5. Torbalı Mahallesinde yeni açılan işletmeler ve hizmet noktalarıyla beraber, gayrimenkul değerlerinde de artışlar gözlenmeye başladı. Torbalı Mahallesinde yer alan eski ve tek katlı binalar yerine birçok apartman ve siteler yapılmaya başlandı.
  6. Torbalı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na birçok ilçeden daha yakındır. Örneğin Musa Çiçek İnşaat’ın Park 232 Torbalı projesi, Adnan Menderes Havalimanı’na 15, Gaziemir’e 18 ve Menderes’e 11 km uzaklıktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir